Vormelingen in lockdown

Aan de vormelingen van 14, 15 en 16 jaar werd gevraagd iets te schrijven over wat hen bezig houdt nu de scholen weer dicht zijn. Ook de vormselcatechese ligt stil.  

Nu ik weer online lessen heb en niet naar school kan, heb ik veel vrije tijd over. Daarom heb ik meer tijd om me vader te helpen of om even te ontspannen achter de computer. Zelf denk ik dat we nog wel even thuis zullen blijven werken. Voor de vormsellessen denk ik hetzelfde, jammer genoeg. Ik hoop dat we snel weer uit de lock down komen en het virus onder controle komt. Met vriendelijke groet, Leon Mourits (Bedum)


 Ik hoop dat 2021 een beter jaar wordt voor iedereen. Het zou fijn zijn als we weer met grotere groepen bij elkaar kunnen komen. 

Ik heb nu online les tot 12 uur in de ochtend en in de middag rijd ik nu vaak paard, daarnaast heb ik meer tijd voor andere dingen. Groetjes, Hilde Klijn (Uithuizermeeden)

Als het gaat om de toekomst voor 2021: we hopen op goeie vaccins, dat straks alles weer mag en mijn vrienden vaker mag zien en ontmoeten, hopen dat ik dit jaar alles ga halen op school. Ik vind het lastig om online uitleg te krijgen. Waar heb ik zin in???  Wintersport en mijn trekker rijbewijs halen zodat ik deze zomer met de oogst over de weg mag rijden.

Marc: hoe zie ik het Vormsel dit jaar? Ik hoop iedereen weer persoonlijk te zien. Marc Schalk (Loppersum)

———————————-

2021 ziet er goed uit als ik veel kan helpen op de boerderij en als ik overga naar het 4e jaar; daar doe ik mijn best voor. Ik hoop dat de vormsellessen snel weer doorgaan want ik vond het altijd wel gezellig. In het weekend werk mee op de boerderij en door de week ga ik naast onlinelessen 2 dagen nog naar school voor praktijklessen.  Groetjes, Ewoud Schouten, Rottum 

Ook voor u de beste wensen. Wat mijn bezigheden in deze lock-down zijn s’ morgens inbellen met school van half 9 tot 12.00 uur en dan ga ik s’ middags helpen op de boerderij.

Hoe zie ik mij 2021 voor? Voorlopig zitten we nog wel een poosje thuis en dan hoop ik dat het vaccin gaat helpen en dat we weer terug kunnen naar het normale.

Hoe zie ik het vormsel voor mij dit jaar?  Hoop dat we vormsel toch snel weer kunnen starten en dat we het kunnen afronden. Groetjes, Leon Groenewegen, Noordwolde

———————————————–

Waar ben ik Ik ben voornamelijk thuis. Ik volg de lessen online. Dat scheelt me tijd. Een les duurt nu een half uur in plaats van 45 minuten. Dit betekent dat ik later kan opstaan en eerder vrij ben. In mijn vrije tijd help ik mee op de boerderij. Verder vind ik rijden op mijn motorcross erg leuk. Daarnaast heb ik twee keer in de week voetbaltrainingen.

Waar heb ik zin in? Ik heb zin in een strenge winter. Het lijkt mij erg leuk om te gaan schaatsen op natuurijs.

Hoe zie ik 2021 voor me. Dat de coronaregels zijn opgeheven, zodat ik weer van alles kan ondernemen. En ik hoop dat ik na de zomer naar klas 4 kan.

Hoe zien zij het vormsel dit jaar voor zich ? Ik weet nog niet wat ik kan verwachten.Maar ik vind het wel jammer dat ik de jongeren nu niet ontmoet. En dat we niet verder kunnen met de lessen. Jan-Niek Bos, Usquert

———————————

 Ik hoop dat 2021 een ander jaar wordt, waarin we weer meer mogen. Ik hoop dat mijn vrienden en familie gezond blijven en dat iedereen het weer gezond overleeft in 2021. Door Corona ontstaan nieuwe hobby’s 😋. Hier ben ik aan het koken.. 

Ik zou het ook fijn vinden dat we ons vormsel mogen doen dit jaar en anders in ieder geval de lessen weer kunnen volgen, zodat we elkaar weer kunnen zien. Groetjes Rianne Bos, Uithuizen 

Sinds de lockdown kunnen we niet meer naar school dus we krijgen thuis les. Dat vind ik wel jammer want het is op school gezelliger. De vormsel lessen gaan ook niet meer door. Ik houd contact met mijn vriendinnen door te bellen. Tijdens de lockdown heb ik ook leren schaken. Het is wel anders dan normaal maar hopelijk kunnen we over een paar maanden weer alles doen. Isa Oosterhof, Startenhuizen