Pastor in quarantaine

Bedum, 30 november 2020

Beste medeparochianen, 

Vanaf het begin ben ik zeer huiverig geweest voor het coronavirus. 

Ik ben blij dat we ook in onze parochie vanaf het allerprilste begin zo zorgvuldig mogelijk met de RIVM voorschriften zijn omgegaan. 

Ook ik heb daar ijverig aan meegedaan. Vaak heb ik het mondkapje op. Vaak heb ik mijn handen ontsmet. De anderhalve meter heb ik steeds voor ogen gehouden. ‘Niemand zal het van mij krijgen!’ was steeds mijn uitgangspunt. 

Tot mijn grote teleurstelling heb ik tóch dat virus opgelopen. Ik zou niet weten waar of van wie, al houdt deze vraag me uiteraard enorm bezig. Het kan binnen en buiten een kerkgebouw gebeurd zijn, terloops, of in een winkel of tankstation. Kom daar maar eens achter. 

Omdat ik me sinds vrijdagavond niet goed voelde, heb ik me zondagmorgen in Groningen laten testen. De uitslag was ‘positief’. 

Gelukkig had ik een vrij weekend. Het virus heeft dit weekend dus op niemand kunnen overspringen!

Tot nu toe ziet het er naar uit dat ik het in lichte mate heb. De koortsrillingen van het weekend zijn voorbij en ik voel me vooral moe.

Als de klachten wegblijven, moet ik minstens tot en met donderdag 4 december in quarantaine blijven. U kent mij onderhand, ik zal beslist geen risico’s nemen! Uw welzijn staat bij mij centraal!

De vieringen op dinsdag- en woensdagavonden vervallen voorlopig. Ook zal ik op 6 december niet voorgaan in Uithuizen en Delfzijl. 

Mijn advies aan iedereen is: kijk alsjeblieft héél goed uit, want je hebt dat virus voor je het beseft! Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Pastor Nellie Hamersma heeft zich ook laten testen en haar uitslag was gelukkig negatief.

Mocht u aan uzelf twijfelen, zoek dan meteen een huisarts of RIVM testpunt op. De test is efficiënt en u krijgt de uitslag al binnen een paar uur. 

Pastor Dorus Wubbels