Liudgerbrief week 51

Op weg naar Kerstmis & Oud en Nieuw 2021

De tijden zijn in twee weken weer ontzettend veranderd. 
De wereld ook: van scholen en winkels dicht tot de reisvoorschriften, van de horeca en de cultuursector tot de kappers…het is niet anders. Als kerken leven we mee en zijn we solidair met allen die ‘dicht’ zijn.

Ook ons eigen leven kan snel veranderen, de omstandigheden waarin we leven ook – en daarmee ook de mogelijkheden en onmogelijkheden. 

Alles verandert, maar God verandert niet – zo schrijft de Spaanse heilige Teresa van Avila (1515-1582) die bij de Karmelietessen leefde. 

Laat niets je verontrusten, laat niets je beangstigen,
Alles gaat voorbij, God verandert nooit,
Geduld bereikt alles;
Wie God heeft, ontbreekt niets – God alleen is genoeg.

Parochie in nationale lockdown
Afgelopen zaterdag was een extra persconferentie. Nederland bevindt zich tot half januari in een lockdown. Hierop kwam een op parochies toegespitste reactie vanuit de kerkprovincie. Dit alles is zorgvuldig besproken door het parochiebestuur en het pastoresteam. Het is aan ons, hierin onze eigen verantwoordelijkheid te nemen en dit is ons besluit:  

De komende weken zijn alleen livestream vieringen; alle andere vervallen. Aanwezig zijn dus volgens de basisregels alleen: koster, technisch team, protocolteam, koor, misdienaar of chauffeur van één van hen. Op deze regel is maar één uitzondering: dat is de 1e H. Communieviering van vijf kinderen in Bedum. Hierbij zijn aanwezig: de vijf kinderen, hun ouders en eventueel hun broertjes en zusjes. Dus geen verdere familie of vrienden. 

Liudger online    
Hieronder de online-informatie voor de komende vieringen.

24 decBedum 22 uur vooraf vanaf 21.40 uur koorKerstavond https://youtu.be/nr-O8iwbnVE 
24 decVolkskerstzang BedumKerstavond 19uZie verder op in deze Liudgerbrief
25 decKloosterburen 10 uurEerste kerstdaghttps://youtu.be/kiHNBdNLzD4 
26 decGeen vieringH. Familie 
31 decTerugblik op 2021OudjaarKomt 31-12 op Facebook/website
01 janGeen vieringNieuwjaar
02 janDelfzijl 10 uur
m.m.v. koor, lector en misdienaars Uithuizen
Driekoningen https://youtu.be/QsxQET9xOVg 

Openstelling kerken:

  • Wehe-den Hoorn biedt mensen een kans om de kerk te bezoeken op 27, 28 en 29 december van 10.30 tot 12.00 uur. U kunt dan een kaarsje opsteken, de kerststal bewonderen, tot rust komen. 
  • Uithuizen slaat dit jaar over: de 24 ramen van de kerk worden gerestaureerd en u begrijpt: er is veel stof en geen kerststal.
  • Kloosterburen houdt de kerk open op Eerste Kerstdag, zaterdag 25 december, van 11.00 uur tot 12.00 uur – u bent van harte welkom, ook met kinderen en kleinkinderen bij de stal.
  • Delfzijl heeft de kerkdeuren 2e Kerstdag, 27, 28, 29 en 30 december ’s morgens van 10.30 uur tot 12.00 open. Alle gelegenheid voor bezinning, gebed, een kaarsje en bij de kerststal zijn. 
  • Bedum heeft de kerkdeuren open en biedt gelegenheid tot bewonderen van de prachtige kerststal op 27, 28, 29, 30 december ‘s ochtends van 10:30-12:00 uur.
  • ´’Wees niet bang’
  • Dit is het thema van de Volkskerstzang in Bedum, die dit jaar uitgezonden zal worden op vrijdag 24 december 2021, om 19.00 uur. De Volkskerstzang is te volgen via de kanalen die te vinden zijn
    op de websites van de kerken in Bedum. Medewerking wordt verleend door Dhr. Alje Tillema van de RK-kerk, zangeres Ilse Schuit en organist Henk Oosta. De Volkskerstzang is een initiatief van 4 gezamenlijke kerken in Bedum.                                                                                             

Website 
Er is veel tijd deze kerstdagen: kijkt u eens rustig op onze website die een grondige opfrisbeurt heeft ondergaan: www.liudgerparochie.nl  Daar vindt u de vieringen van de laatste weken, video-boodschappen van de beide pastores, mijmeringen, gedachten en overwegingen van de voorgangers… en veel informatie. Zeer de moeite waard! 

Ook de terugblik op Oudjaar (pastor Wubbels/technisch team) zal u veel plezier geven! 
31 december vanaf 12.00 staat hij online.
Deze ‘Met Liudger op weg’ is samengesteld door pastor Wubbels en het technisch team – een staaltje van grote digitale creativiteit! 

Tenslotte: een voorzichtige vooruitblik:  

In het weekend van 15-16 januari zijn de avondvieringen verplaatst naar de zondagmorgen:
Als het weer kan en mag, zullen de vieringen dat weekend als volgt zijn:

Bedum 9.30u pastor Wubbels      Delfzijl 11.30u pastor Wubbels
Kloosterburen 9.30 pastor Hamersma    Uithuizen 11.00 pastor Hamersma

“Alles gaat voorbij… God verandert niet!”

Vrede en alle goeds voor u allen! 
Mooie kerstdagen, een ZALIG KERSTMIS en
veel heil en zegen voor 2022 wensen u
de beide pastores en het parochiebestuur