Liudgerbrief week 17

 

NIEUWS VANUIT DE PAROCHIE VAN NOORD GRONINGEN
Op weg naar zondag 2 mei 2021


Beste medeparochianen en geïnteresseerde meelezers,   

De meimaand staat voor de deur….we hebben allemaal zin om buiten te zijn en meer te kunnen, maar de besmettingscijfers remmen ons nog even… 
De Paasgedachte ‘opstaan’, ‘hoop’ en ‘toekomst’ kriebelt diep in ons:  
De lezingen van de zondagen na Pasen zijn stuk voor stuk een uitdaging om het vertrouwen in God niet los te laten – om vooruit te durven kijken en tegelijk ook niet te hard te trekken aan de touwtjes omdat het niet allemaal aan óns is.  
God is er ook nog… Teresa van Avila (1515-1582) zei het zo mooi: 

Niets zal je verontrusten, niets zal je bang maken,
Wie God heeft ontbreekt niets, 
God alleen is genoeg.

Dat geloof vraagt veel van ons… velen laten ons weten de kerk steeds meer te missen – en dat delen we, zeker. Als het écht kan en veilig is, gaan we weer open… 
U hebt dat wellicht gelezen in de nieuwe Vijfkracht afgelopen weekend of u ziet het op de website (www.liudgerparochie.nl):   
Dat betekent dat er elke zondag een (Eucharistie-) viering wordt uitgezonden vanuit de Kerk van Bedum om 10.00 uur. U kunt die rechtstreeks volgen via onderstaande links. Natuurlijk vindt u op het rode YouTube-knopje ook alle vieringen rechtstreeks of om later te kijken.   
Zoals we nu denken, zullen we vanaf Pinksteren, 23 mei (eindelijk!) weer op elke locatie een viering kunnen houden. Voor Kloosterburen en Wehe-den Hoorn betekent dit dat (na twee keer verschuiven) toch het Eerste Communiefeest plaats vindt in de kerk van Kloosterburen. Voor Uithuizen dat er vanaf die datum gekerkt wordt in het Vincentiusgebouw in verband met de restauratie.  
De viering van Hemelvaart, inclusief wandeling om 08.00 uur, koffie om 09.00 uur en vijf-kerken-participatie, kan niet doorgaan in de Nicolaikerk in Appingedam maar vindt online plaats. Ze krijgt wel een speciaal tintje. Laat u maar verrassen!!  

02 meiEucharistieviering online Bedum om 10.00 uur
Voorganger; Pastor Wubbels met medewerking van de locatie Uithuizen
https://youtu.be/AkdlLw2zOmk 
09 meiEucharistieviering online Bedum om 10.00 uur
Voorganger; pastor Wubbels met medewerking van de locatie Bedum
https://youtu.be/r3iPvwOD18I 
13 meiHemelvaartsdag online Bedum om 09.45 uur
Voorgangers; Pastor Hamersma-Sluis en Pastor Wubbels met medewerking van een zang ensemble o.l.v. Jelke Hamersma
https://youtu.be/hTQ1ZJiGnhI 
16 meiEucharistieviering online Bedum om 10.00 uur
Voorganger; pastor Wubbels met medewerking van de locatie Delfzijl. Met medewerking van het Joseph/Nicolaaskoor
https://youtu.be/MpJJf3Ie4N8 

Op zaterdag 24 april overleed na een ziekbed van twee maanden de heer Arie Schilder, 82 jaar oud. Hij woonde met zijn vrouw Vera in Loppersum. Adrianus Jozef Schilder werd geboren in Westwoud en woonde sinds 1971 in ons gebied, eerst in Wittewierum, daarna in Loppersum. Koeien en tulpen hadden zijn hart. Hij was vader van vier kinderen en opa van negen kleinkinderen. In besloten kring zal afscheid worden genomen in Stilleweer te Appingedam.    
Op zaterdag 24 april overleed door een noodlottig auto-ongeluk op de Stadsweg bij Appingedam de 29-jarige Hamilton Araújo. Ontzettend verdrietig. Hij laat ouders, zijn vriendin Marleen en de kleine Jayden en Jaycen achter. De afscheidsdienst is komende zaterdag in besloten kring.  
Kerkopenstelling
Vanaf 1 mei zijn al onze kerken met zekere regelmaat open tot we weer kunnen vieren in alle gebouwen: 

In Wehe-den Hoorn op dinsdagochtend van 10.00 – 11.00 uur
In Delfzijl: zondag van 11.30 – 12.30 uur,  woensdag van 10.30 – 11.30 uur en op tweede Pinksterdag, 24 mei is de kerk geopend van 11.30 – 12.30 uur
In Kloosterburen:  zondag van 11.00-12.00 uur,woensdag van 14.00 -16.00 uur
In Uithuizen: op zondagmiddag van 13.00-14.00 uur
In Bedum: zondag van 11.30 -12.30 uur,donderdag van 14.00 – 16.00 uur.

Vriendelijke groeten, uw pastores en het parochiebestuur.