Liudgerbrief week 13

Beste medeparochianen en geïnteresseerde meelezers, 


Inmiddels zitten we midden in de ‘Goede Week’. Het goede van deze week, waarin we stil staan bij het lijden en sterven van Jezus is dat het zo goed afliep: Pasen, verrijzenis, opstanding, nieuw leven. Het goede is ook dat wij, door doopsel, geloof, hoop en liefde, deel mogen nemen aan dit mooie Paasmysterie. Ons leven heeft perspectief omdat de Verrezen Heer ons dagelijks hiertoe uitnodigt.
Bidden we voor mevrouw Margaretha Sebina Mug-Kolkena uit Delfzijl. Ze overleed op 21 maart, de eerste dag van de lente. Ze werd 98 jaar. De uitvaart heeft in besloten kring plaatsgevonden. We wensen Harry, Vronie en Gerard veel sterkte toe. Dat hun lieve moeder moge rusten in vrede.
Hopelijk wordt het ook gauw lente in de strijd van de mensheid tegen het coronavirus. Het interactieve wordt enorm gemist, in alle geledingen van de samenleving, inclusief de kerken.
Hieronder vindt u de links voor de vieringen van de Goede Week. Vanwege de verbouwing in de kerk van Uithuizen, komt ook de kinderpaasviering uit Bedum.
Waarom steeds vanuit Bedum? Alle locaties zijn gelijkwaardig, maar momenteel is alleen vanuit Bedum de mogelijkheid voor directe uitzendingen. De liturgische medewerkers komen echter uit alle locaties.

24 maartOecumenische vesper uit De Poort, Winsum
(ds. Jan-Willem Roosenbrand)
https://www.youtube.com/watch?v=Uli2irLK7xs
Vanaf
28 maart
Kruisweg door Coronalandhttps://youtu.be/r_I0XWZWWec
31 maartOecumenische vesper uit Eenrumhttps://youtu.be/zazJszJGFXk
01 aprilWitte Donderdag 
(19:00 uur)
https://youtu.be/wRyXmXRs-lI
02 aprilGoede Vrijdag
(19:00 uur)
https://youtu.be/P41fgypsOqw

03 aprilPaaswake
(19:00uur)
https://youtu.be/URMgIw7CWUE

04 aprilPaaszondag
(10:00 uur)
https://youtu.be/eCNXVYjMweE

05 aprilKinderpaasviering
(10:00 uur)
https://youtu.be/YHniSPkHXVA

Op Eerste Paasdag is de kerk van Uithuizen niet open van 10 tot 11 uur (zoals in de Vijfkracht staat) maar van 13 tot 14 uur.
Sommige mensen weten nog niet goed raad met de Givt app. In de bijlage wordt het stap voor stap uitgelegd.


Vriendelijke groeten, uw pastores en het parochiebestuur.