Openluchtviering Uithuizen

Op de boerderij Barmerheerd aan de rand van het plaatsje Doodstil vond dit jaar de openluchtviering plaats. We waren te gast bij de familie Vermue. Het was fris weer met af en toe een bui daarom had de locatieraad ervoor gekozen om de stoelen binnen neer te zetten. In de traditionele boerenschuur met prachtige eikenhouten gebinten boven ons zongen we het openingslied ’Wanneer ik door de velden ga’. We hoorden de lezing uit Jeremia 20 over de nabijheid van de Heer en we luisterden naar het Evangelie volgens Matteüs over de grenzeloze liefde van God voor alle mensen die in Hem geloven en Zijn Naam belijden. 

Pastoor Peter Wellen hield een goede preek over onze opdracht om te getuigen van ons geloof dat we hebben ontvangen en dat we met alles wat in ons vermogen ligt mogen omarmen en doorgeven. Het verwijst ook naar de toekomstvisie die bisschop De Korte twee jaar geleden bekendmaakte, waarin hij de katholieken in het bisdom Groningen-Leeuwarden aanspoorde om de verantwoordelijkheid van hun doopsel serieus te nemen. Dat kan bijvoorbeeld worden gepraktiseerd door een bijdrage te leveren aan de vitaliteit van de plaatselijke geloofsgemeenschap en goede catechese methodes te gebruiken. De openluchtviering werd beëindigd met een intens gebed. Daarna ontvingen wij de zegen. 

Dit jaar was er voor het eerst koffie drinken voorafgaand aan de viering maar omdat niet alle parochianen daarvan op de hoogte waren, kon er na afloop ook nog een kopje koffie of thee gedronken worden met een plakje cake of koek erbij.


Contact

 • H.Liudgerparochie Noord-Groningen
  Postbus 21
  9980 AA Uithuizen
 • Uithuizen
  Hoofdstraat-West 83
  9981 AB Uithuizen
  Telefoon 0595 43 17 93