Jacobspad

Op 17 mei 2008 is het Jacobspad Uithuizen-Hasselt geopend door kardinaal A.J. Simonis. Vanaf de H. Jacobus de Meerdere kerk kan men van Uithuizen naar Hasselt in Overijssel lopen of fietsen, een tocht van ruim 200 km. Dit is een onderdeel van het Jacobspad, het pelgrimspad dat is gewijd aan Jacobus de Meerdere, een van de apostelen van Jezus en broer van Johannes de Evangelist. Het Jacobspad ( ca. 2 500 km.) loopt naar Santiago de Compostela in Noordwest Spanje, een van de grootste en bekendste bedevaartplaatsen in Europa. Sant lago = Sint Jacobus, Compostela = veld van de ster ( een ster zou daar verschenen zijn om pelgrims de weg te wijzen naar wat de laatste rustplaats van Sint Jacobus zou zijn).

Dit noordelijke deel van het Jacobspad is ontwikkeld met subsidies van het Europese Leaderfonds, van de provincies Groningen en Drenthe en van enkele Groningse gemeenten.

Informatie over het Jacobspad is te verkrijgen bij de Stichting Jacobspad Groningen-Drenthe:

www.jacobspad.nl

• Uithuizen